Ελληνικες γραφές

7,00 €
Διαθέσιμο
SKU: ΠΒ378
Τίτλος
Ελληνικές Γραφές
Εκδοτικός Οίκος
Λίγγα Γαία
ISBN
ISBN 13
Μήνας Έκδοσης
Έτος Έκδοσης
2001
Σελίδες
157
 Πίσω στο: Παλαιά και Σπάνια Βιβλία

Η κρατούσα γνώμη είναι πως η Γραμμική Β δημιουργήθηκε τον 15ο αιώνα. Υπάρχουν όμως και διαφορετικές απόψεις, οι οποίες δεν είναι παντελώς αναιτιολόγητες, ότι η Γραμμική Β είναι πολύ παλαιότερη. Οπαδός αυτής της δεύτερης εκδοχής ο J. T. Hooker, αναφέρει "Η εμφάνιση του τρίτου και τελευταίου είδους Αιγαιακής Γραφής, της Γραμμικής Γραφής Β, του Έβανς, συνήθως τοποθετείται στον 15ο αιώνα π.Χ. Μπορούμε όμως βάσιμα να υποθέσουμε ότι εμφανίσθηκε σε κάποια αρκετά παλαιότερη χρονολογία". (Εισαγωγή στην Γραμμική Β).
Πολλοί διατείνονται ότι η Γραμμική Β είναι διάδοχος της Γραμμικής Α από την οποία κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος των συλλαβογραμμάτων της. Αυτήν την άποψη υιοθετεί και ο γράφων. Η ομοιότητα των συλλαβογραμμάτων των δύο Γραμμικών Γραφών είναι τόσο μεγάλη ώστε να μπορεί να πει κανείς με μεγάλη βεβαιότητα ότι ταυτίζονται.
Παρ' όλα αυτά κάποιοι ερευνητές προσκολλημένοι στο αδιαμφισβήτητο κύρος του Λόρδου Έβανς, υποστηρίζουν ακόμη την άποψη που ο ίδιος ο Έβανς εξέφρασε πρώτος, ότι δηλαδή το γεγονός πως αρκετά συλλαβογράμματα της Β δεν περιέχονται στην Α, αποκλείει το ενδεχόμενο να προήλθε η Β από την Α. (Scripta Minoa). [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)