Ο Σαούλ - Παύλος στην Ελλάδα

15,00 €
Διαθέσιμο
SKU: Θ120
ISBN
ISBN 13
978-960-6712-93-7
Σελίδες
290
Έτος Έκδοσης
2013
Εκδοτικός Οίκος
Βερεττα
Μήνας Έκδοσης
8
Τίτλος
Ο Σαούλ - Παύλος στην Ελλάδα
 Πίσω στο: Εκδόσεις Βερέττας

Ο ΣΑΟΥΛ-ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

Ο Ι   Π Ε Ρ Ι Π Λ Α Ν Η Σ Ε Ι Σ   Ε Ν Ο Σ   Υ Π Ο Π Τ Ο Υ   Α Ν Α Τ Ο Λ Ι Τ Η

 

Σ Τ Η Ν   Ε Λ Λ Α Δ Α    Τ Ο Υ   1 ο υ μx    Α Ι Ω Ν Α

 

 

Όλα από τον Σαούλ-Παύλο ξεκίνησαν… Από τις περιπλανήσεις του ύποπτοu αυτού Ανατολίτη στην Ελλάδα του 1ου μx αιώνα, ο οποίος… εξοργιζόταν όπου έβλεπε ελληνικά αγάλματα.

Βέβαια η επίσημη δογματική θεωρία ισχυρίζεται ότι ο Σαούλ–Παύλοςήρθε στην Ελλάδα για να κηρύξει τον «λόγο του αληθινού θεού»…

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Ή μήπως τα ίδια τα «Ιερά Κείμενα» ομολογούν ότι ο Σαούλ-Παύλος απέβλεπε στην φορολόγηση των πλούσιων Ιουδαίων της διασποράς προκειμένου να χρηματοδοτήσει το «οικουμενικό» του σχέδιο για την κατάληψη της ρωμαϊκής εξουσίας;

Φυσικά στους αφελείς διακήρυσσε ότι γεννήθηκαν αμαρτωλοί και κάποιος γιος θεού θυσιάστηκε για να τους σώσει, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαίωνε τους «συνεργούς» του, ότι αξιοποιώντας την αφέλεια, την ευπιστία αλλά και τις θυσίες του «ποιμνίου», θα αποκτούσαν ως «ποιμένες» μιαν εκλεκτή θέση στο πλευρό της αυτοκρατορικής εξουσίας, με ιδιαίτερα κοινωνικά προνόμια και αμύθητο πλούτο.

Ο Σαούλ-Παύλος δεν έζησε για να δει τον θρίαμβο του κηρύγματός του. Αυτό συνέβη τρεις αιώνες μετά τον θάνατό του, όταν οι οπαδοί του κατέλαβαν επιτέλους την εξουσία και επέβαλαν με αυτοκρατορικά διατάγματα τη «θρησκεία» τους σε όλη τη ρωμαϊκή επικράτεια.

Η συνέχεια, ως γνωστόν, υπήρξε ολέθρια για τα απομεινάρια του ελληνικού πολιτισμού. Ναοί γκρεμίστηκαν, κτήματα κατασχέθηκαν, αγάλματα θρυμματίστηκαν, βιβλία παραδόθηκαν στην πυρά, άνθρωποι καταδιώχθηκαν, συνελήφθησαν, βασανίστηκαν φριχτά, εκτελέστηκαν.

Κι έτσι επικράτησε σε όλη την ρωμαϊκή αυτοκρατορία η «θρησκεία της αγάπης», την οποία πρώτος κήρυξε ο Σαούλ-Σαύλος-Παύλος στη ρωμαιοκρατούμενη Ελλάδα.