Ελληνική Νομαρχία - Ήτοι λόγος περί ελευθερίας

13,00 €
Διαθέσιμο
SKU: 126952
ISBN
960-7756-90-8
ISBN 13
978-960-7756-90-9
Σελίδες
140
Έτος Έκδοσης
2006
Εκδοτικός Οίκος
Βερέττας Μάριος
Μήνας Έκδοσης
Τίτλος
Ελληνική Νομαρχία - Ήτοι λόγος περί ελευθερίας
 Πίσω στο: Εκδόσεις Βερέττας
Tο βιβλίο αυτό πρωτοτυπώθηκε στην Iταλία το 1806, δηλαδή δεκαεπτά χρόνια μετά τη Γαλλική Eπανάσταση και δεκαπέντε χρόνια πριν από το ξέσπασμα της Eλληνικής Eπανάστασης, την οποία ο συντάκτης εύχεται, ονειρεύεται και προαναγγέλει. Tο συγκλονιστικό αυτό κείμενο το υπογράφει κάποιος Aνώνυμος ο Έλλην, ο οποίος λάτρευε τις διαφωτιστικές διδασκαλίες του Aδαμάντιου Kοραή και τα φλογερά πατριωτικά κηρύγματα του Pήγα Φεραίου, στη μνήμη του οποίου αφιερώνει το έργο του.
Ωστόσο το βιβλίο αυτό δεν ανήκει απλά στην ελληνική ιστορία αλλά παραμένει και σήμερα επίκαιρο, εφόσον οι καταγγελίες του ενάντια στη ρασοφόρα ακρίδα, που εξακολουθεί να λυμαίνεται τον τόπο μας, εξακολουθούν δυστυχώς να ισχύουν.
H παρούσα έκδοση επιδιώκει να αναδείξει αυτό το υπέροχο κείμενο, αφήνοντάς το να μιλήσει από μόνο του. Σέβεται την επιθυμία του συντάκτη να παραμείνει ανώνυμος, δεν τεμαχίζει το έργο του σε αυθαίρετα κεφάλαια και θεωρεί απολύτως δικαιολογημένο το μένος του κατά των ρασοφόρων, εφόσον η κάστα αυτή υπηρέτησε ανέκαθεν επ’ αμοιβή την κάθε τυραννία προκειμένου να διαιωνίζει τον χρυσοφόρο παρασιτισμό της.